сряда, 22 юли 2015 г.

Рестарт на живота с работа в чужбина

В днешно време хората си поставят все по- високи цели, свързани с кариерното им развитие. Започвайки да работим в началото почти всички ние го правим основно за получаване на ежемесечни доходи. Постепенно с времето дори и не чак толкова амбициозните от нас, съзнателно или не, започваме да гоним кариерния връх, желаем развитие и просперитет на работното място. Някои от нас успяват да достигнат върховете, които целят други пък не, но общото между всички нас е че искаме разнообразие и нови предизвикателства и точно заради това започват отначало като избират работа в чужбина.
В случая изключвам всички икономически и социални причини, поради които повечето от българите избират да започнат работа в чужбина. В случая става въпрос за амбиция и желание за покоряване на нови и безкрайни хоризонти. Става въпрос за ново начало и рестарт на досегашния начин на живот и работа, продиктувани от нуждата за промяна на личното статукво.
За някои от нас желанието на напуснеш сигурна работа и дом, който си градил с години е необяснимо, но именно заради това сме различни. Всеки от нас има различни потребности и желания, които трябва да изпълни за да се чувства удовлетворен и доказан. Поради тези причини хора, които имат всичко, което им е необходимо за да са щастливи тук на родна земя оставят всичко зад гърба си и заминават да „гонят дивото”.
Новият начин на живот и трудностите, с които неминуемо ще се сблъскат в чужбина засилват още повече желанието им да се доказват и развиват. Хората, които така рязко сменят посоката на живота си лесно се отегчават, когато животът им влезе в определен стереотип  и затова рязко сменят посоката на живота си като заминават извън България.
В чужбина е необходими да се сблъскат с друг начин на живот и култура, нужно е да започнат от нула и точно това привлича тези хора- неизвестното и необятното. Тава е адреналин, който прави живота им пак интересен, забързан и осмислен

Няма коментари:

Публикуване на коментар